WERKWIJZE OP BUITEN LOCATIE

Hierbij de informatie om de beste en mooiste foto's te kunnen maken.. 

 

Kleding

Kleding is bepalend voor de sfeer van jullie foto's, en voor de stijl van mijn fotografie als fotograaf. Ik help jullie graag met het adviseren met de kleding keuze, zoals lichte kleding tinten te dragen zoals wit, taupe, beige, lichtbruin, bruin ect.

Vermijd teksten, drukke prints en felle kleuren. Dit zal voor te veel afleiding in de foto's zorgen en dat is net wat we niet willen, maar juist rustige mooie beelden die passen in de sfeer foto's die gemaakt worden in mijn stijl. 

 

 

Op welk tijdstip kan ik het beste een buiten fotoshoot boeken?

De fotoshoot die we samen zullen plannen, plan ik het liefst vroeg op de ochtend, voor de zon op komt, of in de avond voor de zon onder gaat. Je hebt hiervoor het mooiste licht van buiten voor jou fotoherinneringen. Bij bewolkt weer kan dit natuurlijk ook overdag, want dan hebben we geen last van de felle zon. Het liefst fotograferen we 2 uur voor de zon ondergaat of op gaat.

 

En elk seizoen heeft natuurlijk zijn eigen charmes.

Januari t/m Maart:

In deze maanden kunnen we fotoshoots eigenlijk op elk tijdstip boeken, de zon is hier nog heerlijk laag, waardoor we het minst last hebben van de zon. Wel is het mooiste om de shoot te boeken waar veel bomen bij in de buurt zijn, mocht er eventueel toch even een zonnetje voorbij komen.

April t/m Mei: 

Langzaam begint het mooie weer meer te komen, de blaasjes worden groener, wat alweer zorgt voor mooie plaatjes. Tempratuur wordt al iets warmer. In deze maanden houden we ook rekening met de zon. Voordeel is dat de zon later op komt, waardoor je niet extreem vroeg uit bed hoeft voor eventueel de foto's met ' het gouden uurtje'. En de zon vroeg omlaag gaat, wat ervoor zorgt dat bijvoorbeeld kinderen niet tot laat hoeven te wachten voor de fotoshoot.

Juni t/m Augustus:

In deze maanden raad ik je aan om echt voor de ochtend of avond te kiezen, dit vanwege de harde en felle zonnestralen die ook nog eens hoog staan. De kleuren zijn mooie deze maanden, alles staat in bloei, bladeren zijn mooi groen en de tempraturen zijn heerlijk.
ook in augustus komt de heide in bloei, heel erg mooi voor de foto's

September t/m Oktober:

Dit zijn mijn favoriete maanden, de heide staat nog in bloei, en de herstkleuren beginnen door te komen. In deze maanden beginnen de avond shoots ook al vroeger voor het gouden uurtje. we kunnen dan al rond 19:00.19:30 uur beginnen.

November t/m December

In deze maanden kunnen de fotoshoots ook op elk tijdstip gekozen worden, de zon staat weer fijn lager, en de dagen duren 'korter' waardoor we later op de ochtend kunnen beginnen, en in de avond geld dit net zo.

 

 

Waarom niet in de zon fotograferen?

We denken vaak dat je de zon juist nodig hebt voor mooie foto's.. ik zal jullie vertellen, helaas is dit niet zo, sterker nog, het zorgt voor harde schuwen in de foto's, in jullie gezichten, knijpende ogen omdat de zon zo fel staat, en we moeten ook nog eens rekening houden hoe en aan welke kant de zon staat. Je kent het vast wel ook wel, bij het nemen van bijvoorbeeld een selfie, of een foto met je telefoon maken van iemand anders, we zorgen er toch altijd voor dat we niet in de zon hoeven te kijken, gewoon simpelweg omdat dit niet fijn is.

Daarom kies ik er voor om de shoots vroeg te plannen, of in de avond.

eventueel op de dag zelf kunnen we nog kijken hoe het weer is, bij bewolking kunnen we namelijk ook gewoon s'middags afspreken, maar alles zal altijd gewoon netjes in overleg gaan met de klant.

 

 

Mijn hond kan niet los, wat nu?

Geen probleem, de hond kan gewoon aan de lijn blijven, sterker nog, dit gebeurd bij 90% van de fotoshoots. De riem wordt gewoon weggewerkt, en daar zul je uiteindelijk bij het ontvangen van de foto's niets meer aan zien.

Zorg ervoor dat de hond geen tuig draagt tijdens een fotoshoot, dit kunnen we helaas niet wegwerken, en het mooiste is toch dat we foto's kunnen maken die er zo natuurlijk mogen uitzien.

Gebruik niet te dikke halsband, of je kunt gebruik maken van mijn showlijn.